Milovice Sobě

....souhlasit s námi nestačí, přijďte 23. nebo 24. září k volbám

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma

Hakenův stadion 2022

Email Tisk PDF


 Hakenův stadion 

Stalo se již tradicí (2014, 2018), že bezprostředně po svém zvolení starostou se pan Lukáš Pilc (ODS) nechá zvolit i pověřeným zastupitelem pro přípravu Územního plánu a začně  samostatně s projektantem ÚP připravovat.

 Kromě jiných stálicí (Nové Milovice za ulicí Konečnou hospodářská farma za ulicí Třešňovou, zrušení regulačního plánu Boží Dar, kruhové objezdy, rozšíření Tankodromu) je opakovaně jeho obětí Hakenův stadion, který je naplánován na zrušení a zastavění. V roce 2014  veřejnost i někteří zastupitelé s tímto návrhem nesouhlasili a svolané zastupitelstvo 1. září 2014 (těsně  před komunálními volbami) s bodem schválit  celý ÚP včetně zastavění Hakenova stadionu bylo na žádost starosty, pro nedostatečnou podporu zastupitelů, zrušeno. Volební strany které podporovaly záchranu Hakenova stadionu v roce 2014 najdete zde.

 V roce 2014 na podzim je zvoleno nové vederní města  (Rada města: M. Pour, K. Bukovská, V. Vedral, J. Hlaváček, O. Matouš ) došlo k přepracování ÚP a zachování Hakenova stadionu pro volnočasové aktivity. Zároveň je zpracován projekt centra města se zachováním Hakenova stadionu jako významného společensko-volnočasového prvku celých Milovic. Studii 2018 najdete na stránkách města Milovice TIT (mesto-milovice.cz)

 V roce 2022 je starostou L. Pilcem představen nový Územní plán s opětovným zastavěním stadionu, vzniká petice proti zastavbě  Hakenova stadionu, město pod neopodstatněnými záminkami neuznává řadu podpisů a dále svévolně  předává podpisové archy k prošetření Policii. Petiční Výbor podává na postup města stížnost k soudu, kde soud  konstatuje řádné splnění všech podmínek pro vyhlášení referenda a postup města označuje za svévolný, absurdní a nezákonný. Rozsudek soudu najdete zde.

Vedení města, přesto referendum nevyhlásí a místo toho podává na vydaný rozsudek soudu kasační stížnost k správnímu soudu, ten následně potvrzuje předchozí rozhodnutí soudu o správném postupu petičmího výboru. Rozsudek zde. Zároveň se postup města Milovice dostává na odborný právní  web jako příklad toho, že úkolem právníka je poučit svého klienta, že vědomě lhát se u podání k soudu nesmí. Článek o postupu Milovic zde.

Město mohlo a mělo již referendum na předchozích zastupitelstvech vyhlásit, k tomu bylo i některými zastupiteli bez úspěchu vyzváno. Neučinilo tak a dalo se cestou obstrukcí a zdržování s cílem, aby především referendum neproběhlo současně s komunálními volbami. Na zastupitelstvu 12.09. 2022 byl vyhlášen termín referenda o zachování Hakenova stadionu na 5.11.2022. Svým postupem na hranici podvodu nakonec vedení města dosáhlo svého a referendum v termínu komunálních voleb nebude.

 Propagační videa města Milovice i volební strany ODS podporuje zrušení Hakenova stadionu a navrhuje jej nově vybudovat u  Recyklostavu. Od roku 2020 provádí spolek Přátelé a rodáci Milovic měření koncentrací prachových mikročástic PM 10, PM 2,5 v Milovicích. Recyklostav je z celých Milovic z hlediska životního prostředí nejhorší místo a svým provozem způsobuje nadlimitní zvýšení hodnot prachových mikročástic nejen v bezprostředním okolí ale i ( v závislosti na větru) na sidlišti Topolová nebo Balonka ( pozn. situaci na sídlišti Balonka zhoršilo vykácení zeleně podél Ostravské). 

 Prachové mikročástice jsou tak malé, že se dostávají do krevního oběhu a způsobují řadu zdravotních potíží: alergie, únava, astma, bolest hlavy, snížení imunity aj. a je zřejmé, že umístit volnočasové a sportovní aktivity několik desítek metrů od Recyklostavu s drcením stavebního odpadu je hazard se zdravím obyvatel.

Co řikají obyvatelé na postup vedení Milovic (ODS, KDU-ČSL), které posílá na občany, kteří chtěji vyjádřit názor ke svému bydlišti, policii a právníky.

 D.V. 84 let, důchodkyně, rodačka Milovic:  Slepice, která klobe svoje vajíčka, musí do polívky.

Chtěli bychom Vás požádat o podporu zachování  Hakenova stadionu v referendu a nebo raději zvolit ještě jistější způsob, jak Hakenův stadion zachovat a to nevolit volební strany, které vyvedení pozemků pod Hakenovým stadionem z majetku města na výstavbu podporují a na své obyvatele, kteří si dovolí říci svůj názor, posílají policii a právníky.

Pro  příznivce zachování Hakenova

 stadionu, máme malou pozornost- baťůžek  HAKEŇÁK. K objednání na www.milovickykolonial.cz

 


 


Velmi děkujeme za Vaši podporu 23. a  24. září

Milovice Sobě, nezávislí kandidáti, Zelení, TOP 09